top of page

Möt vår organisation.

Vi jobbar ideellt och drivs av att göra skillnad!  

Läs mer om oss och vår drivkraft
Fästpunkt om oss

Vi grundade stiftelsen

IMG_5406.jpg

Mikaela Lindström & Elina Bergström

Grundare

Upplevelser från vår första resa till Ghana  2008 ligger till grund för varför vi startade stiftelsen Make a Difference. För det är just det vi vill göra. Vi vill och vi vet att vi tillsammans kan göra stor skillnad för många. 

Vår värdefulla styrelse

Att få uppleva skillnaden och alla personliga möten med barn och familjer i Ghana är min största drivkraft för vårt arbete. Jag ser fram emot att tillsammans jobba vidare för att ge familjer en tryggare framtid genom att bygga upp och driva familjecentret i Bobikuma.

Leif Lindström

Ordförande

Per Melander
Ledamot

Glädjen och den tillfredsställelse det ger att hjälpa barn och familjer i Ghana är min främsta drivkraft. Vårt “lilla" projekt att bygga ett familjecenter i Ghana är dessutom en härlig utmaning som jag inte kan tacka nej till. Den dagen vi inviger hemmet på plats i Bobikuma kommer var en av de bästa i mitt liv.

Holger Gunnarsson
Ledamot

Våra eldsjälar

2016-12-07 19.52.00.jpg

Håkan Karlgren
Vår Webbsupport

Det tog inte lång tid att bestämma sig när Stiftelsen frågade om jag ville hjälpa till att skapa hemsidan. Jag är glad att på ett sådant sätt kunna hjälpa till att göra skillnad. 

Arthur Sandels
Vår Ingenjör

Make a Difference är det perfekta sättet för mig att kunna tillämpa mina yrkeskunskaper som ingenjör åt att hjälpa utsatta utanför Sverige. Organisationen är liten och effektivt vilket gör teamet extra personligt. Jag hittade Make a Difference genom Ingenjörer utan gränser och jag är tacksam att jag får vara med att göra skillnad.

272105606_10158017759622396_5946154249693679127_n.jpg

Johanna Wickström
Vår arkitekt

59229901_10156546800962984_6763723323898593280_n.jpg

Olle Grönvalls
Vår odlingsmästare

Det var byggtekniken Rammed Earth som 2014 förde mina vägar samman med MAD. Rammed earth är ett sätt att med hjälp av lokalt tillgänglig jord bygga hus som varken behöver aircondition eller uppvärmning. Perfekt för den afrikanska kontexten. Jag var välbekant med Ghana redan innan projektet och det har verkligen varit en dröm att vara del av detta fantastiska projekt i ett så glädjefyllt land! Vackrare jord finns knappast någonstans.

Vårt team i Ghana

Jalilu "Opingo" Rahman

"Opingo" har följt vår resa sedan 2009 och har därför blivit en väldigt god vän. Han hjälper och stöttar oss i alltifrån att vara tolk, chaufför till att fatta kloka beslut. Det är Opingo som har det övergripande ansvaret på plats i Ghana. 

Francis är vår projektledare i Bobikuma. Han ansvarar för alla donationer på plats och för vår farm. Francis har god kännedom om byn och hjälper oss i många viktiga frågor som rör uppbyggnaden av familjecentret.

Francis Abu

Ben är projektledare och ansvarar för alla elever. Han är själv universitetsstudent och en stor förebild och inspirerar våra elever.

Ben Rockson

bottom of page